ge mig en kyss innan du går, en kyss att bygga en dröm på

För det är fint. Allt är fint. På nått sätt. Vädret är fint. Det är varmt. Jag är kär och det är vår. På riktigt. Underbart. Selins kanske kommer i helgen. Det vore verkligen kul. Om inte annat vill jag åka till min stuga i småland. Kanske kan lura med min käraste dit. Om han vill. Jag har en del jag måste plugga också. Han också. Men lite super tystnad och lugn och ro från den stressiga vardagen och stadsbullret är väl inte fel. Jag saknar tystnaden. Det finns få stället så tysta, lugna och stilla som när man sitter i altanen som tillhör ett av alla de små röda huset som håller till i smålandsskogarna. Där kan man höra tystnaden. Det går inte att beskriva i ord. Det måste upplevas. Att höra tystnaden är underbart. Skönt. Man får andrum och tankefrihet. Nej nu försöker jag förklara det ändå. Det går inte. Lyssna inte. Läs inte. Imorgon är det matteprov. Jag måste sova innan dess.

Godnatt!


I forgot to remember to forget

Min mamma frågade mig idag om Victor tycker jag var knäpp. Är inte det knäppt? Jag vet inte vad han tycker, men det spelar väl inte så stor roll. Egentligen. Så länge vi trivs i varandras sällskap. Eller så länge vi har varandra skulle jag kanske säga, lite mer kliché så. Han är hur som helst min älskling och det är det jag bryr mig om, det gör mig glad. Sen om jag är knäpp hör väl till en annan diskussion. Den tänkte jag ta nu. Jag anser inte själv att jag är knäpp. Men det är väl en definitionsfråga. Jag tycker knäpp låter lite som osmart och det är jag faktiskt inte. Jag är faktiskt ganska smart, och kunnig. Jag säger det inte för att på något sätt verka speciell eller lite bättre, det bara är så, folk säger det och det visar sig när jag använder mig av det jag har där uppe. Eller har kvar, eller bygger upp, eller vad man nu bör säga. Även det är en definitionsfråga. Alltså, jag anser mig inte vara knäpp. Jag kan därimot köpa tanken om att jag är konstig. För konstig är jag, på alla möjliga sätt och vis, men det är väl lite det som är charmen med mig skulle jag tro. Och på tal om tidigare nämnt tror jag säkert att Victor tycker att jag är konstig också, även om han säger att han inte tycker det, i alla fall inte jättekonstig när jag tar upp ämnet, men jag vet att han tycker det. Det tycker nog många, kanske inte alla. Men ändå så måste det ju finnas något med min konstighet som är positivt, kanske hela grejen. Annars skulle han väl inte stannat hos mig i fyra fina månader. Då kunde han ju lika gärna lämnat mig för längesen. Men det har han inte gjort och det värmer för jag tycker om honom så himla mycket och vill ha kvar honom hos mig. Annars kan jag bara säga att jag är svag för potatismos, att hif verkar klassa mff och att jag ska bädda ner mig i mitt palats med mina mysiga feb-böcker nu. Ett litet utdrag ur mitt liv bara. Lite tankar svart på vitt. Enjoy yourself!

Jag skulle andas i det tomrum som blev över om du lämnade mig nu.

le scaphandre et le papillon

Det finns så mycket att säga, men samtidigt så lite. Fjärilen i glas kupan. Den fångade mig. Jag grät. En berättelse om livet, om en sjukdom, om en vilja och en förmåga. En förmåga att lyckats med sin vilja för att sedan sjunka in. Till något annat, till något nytt, till något okänt. Elles:s framgångsrika chefredaktör, Jean-Dominique Bauby's historia om sitt liv. Ni borde se filmen. Den griper och får en att tänka, lite längre, lite djupare. Där någonstans är jag nu.

Godnatt.

strumming my pain with his fingers

Jag har lite konstiga saker för mig ibland. Det finns saker jag tycker om och tycker om att göra som det egentligen inte finns så mycket glädje i. En sådan sak är nått som jag pysslat med lite idag. Jag tycker om att läsa bipacksedlar. Ni vet bipaksedlar, lapparna som följer med olika läkemedel. Jag kan läsa de om och om igen och jag läser igenom exakt allt, när jag hittar någon ny är det bara ett plus, lite extra kul. Det är inte så att jag är rädd för olika biverkningar eller så och jag läser ofta inte bipacksedlarna förän efter jag tagit läkemedlet. Det bara är något med bipacksedlar som väcker intesse hos mig. Faktiskt oavsett om jag behöver läkemedlet eller inte. Jag tar vad jag hittar. Text på olika förpackningar räknas också till mitt intresse. Jag är konstig. Idag har jag läst bipacksedeln om ipren, duraphat och renu. Renu var nog bäst. Fan vad jag är konstig. Jags om skulle plugga idag. Det ska jag göra nu istället. Måste städa lite också. Ikväll blire viken och mys med vigge. Shawn Mullins - Lullaby, most wanted summer '99, oh vad skön den är! Later!

same, same but different

Jag är nog en av de sämsta bloggarna på länge. Mina inlägg kanske inte är sämst, för jag har läst bra mycket sämre, men jag är sämst på att uppdatera. Jag vet. För jag orkar inte. Eller jag vet inte, jag hinner inte. I veckan har jag varit helt ur balans och det har i sin tur lett till att jag inte suttit vid datorn vilket leder till bloggtorka. Trötthet, slöhet och allmänt dåligt mående, det suger. Inte är det bättre nu när min måntliga ovän mensvärk har kommit igen. Det suger det också. Igår hade Vigge och jag 4 månadersdag, mihi, vad fint. Dock var jag inte med honom utan med Emma och Stella. Lite välbehövlig qualitytime bara vi tre. Mysigt med god mat, godis och film. Hade lång skoldag igår så efter skolan när jag mött Stella och vi hade gått hem till mig somnade jag. Det var verkligen skönt, Stella som låg bredvid såg kanske inte riktigt samma glädje i det då jag snarkade, jag har faktiskt allergiska polyper, svårt att inte snarka då? Ja! Men om jag får operaras snart ska det nog bli bra. Nu har jag tänkt lite och  jag vill ändra på mitt sätt att skriva blogg. Jag ska inte skriva så himla mycket om vad jag ska eller har gjort för det är boring. Jag ska skriva mer om mina tankar och syner på saker och ting. Undra hur det går. Det blir nått helt nytt för mig. Typ. I alla fall. Lite tips. Om film. Och kanske lite böker. Lite mer jag helt enkelt. Bra för mig, så jag kommer ihåg, för min blogg är mest för mig, och mina närmaste. För jag har inte så många läsare alltid, vilket bara gör mig väl. Man kan ju dö av bloggstress läste jag i metro, jag tvivlar på det. Och någon bloggstress har jag väl aldrig känt. Fan vad jag svamlar. Tjingeling!

I think I'm moving but I don't know where

Oj ny dag. Det går fort. Tiden går så läskigt fort. Ibland. Ofta. Kanske ska vara lite ordspråkskärring och säga att "det går fort när man har roligt" men jag vet inte. Har väl inte hänt nått extra speciellt kul. Mer än kanske att Victor ringde nyss och hinner(!) träffa mig ikväll. Bra för mig, det var en glad nyhet. Eftersom han haft så lite tid på sistonde. Skolaskolaskolapluggpluggplugg. Själv bara somnar jag på det och italienska kan verkligen gräva ner sig nånstans långt borta så jag bara slipper se, höra eller tvingas tala det. Hatämne = italienska. Så nu var det konstaterat. Ser fram emot trean. Då slipper jag modernaspråk (varför heter det ens så?) och engelska. Hur skönt bir nu inte det. Plus att jag slipper skolidrotten som bara är slöseri på tid och ork. Ett jobbigt inslag att nått som inte ger ens i närheten så mycket av som när man tränar själv. Antar att allt handlar om inställning.. Och min är väl inte på topp. Anyway, trean - nutack! Ännu mer studenten men jag pallar inte babbla, längta och gnälla över det, redan! Nejnej jag är glad bara jag slipper tvåan. Även om det varit ett soft år over all. Idag har jag tränat. Nu väntar jag på pappa. Senare ska jag till Victor. Puss på det! Later!

blow him back into my arms

Idag har jag varit duktig. Eller ganska i alla fall. Kunde lyckats bättre imorse men det pallar jag inte dra upp. Jättehärlig vårdag och jag tog mig hursomhelst till skolan i solskenet i klädd min nya älskade skinnjacka, som varit länge efterlängtad och nu har jag en, en mörkbrun, mumma! Sen har jag städat, lagat mat, tvättat och pluggat, är jag bra eller? Dessutom nästan helt klar med labben, skönt! Hade utvecklingssamtal, det gick bra. I allt utom italienskan. Men jag klarar mig. Imorgon ska jag & papps kolla på radiostyrd helikopter, pappa vill ha en sån och jag tycker de är balla så därför. Jag ska övningsköra också, hur kul är inte det liksom? Jag tycker det är skitkul! DH börjar om 2 min, I better go, you too! Ska se om jag hittar nått att mumsa på under programet, eller nej, ännu bättre, en kopp tea! jajajadåeh!

Tjabbatjenahej!

I havn't been gone very long but it feels lika a lifetime

Wow, jag skriver. Ni tänker väl så. Haha. Nej Niclas, jag har inte glömt bloggen. Jag ska ska ska komma igång igen. Det har bara varit så mycket på sistonde. Det har hänt mycket, och förvånansvärt faktiskt bara bra saker, eller ja vad jag kan komma ihåg i alla fall. Oj, sist jag skrev var flera veckor sen. Det finns mycket jag skulle kunna skriva. Känns som att jag skulle kunna jobba på det här inlägget i flera veckor så mycket som jag gjort men det blir ju lite jobbigt för er att läsa och dessutom skulle jag hamna efter då, igen. Så jag får väl ta det kortfattat. New York 24/3 - 29/3, wow! En av de bästa resorna jag någonsin varit på. Shopping, shopping, shopping! Massa människor, trevliga, faktiskt väldigt trevliga amerikanare, massa god mat, oslagbara frukostar, skyskrapor, bilar, taxi, tunnelbana, trötta fötter, musical, glada skratt och häftiga syner. Ja New York är oslagbart. Var i skolan mån-ons sen drog jag igen. Riga 3/4 - 6/4, härlig resa det med! Riga är en fin stad, mycket finare än man skulle kunna tro. Billigare än i Sverige. Kulkul men inte lika kul när man inte har några pengar att spendera, eller helt enkelt inte vill spendera mer. Så som jag kände. Fanns mycket shopping, dock mest i vero moda stil typ, den prisklassen och så. Hittade en finfin klänning på New Yorker, men köpte den inte. Efter att ha gjort av med sju tusen i NY var det väl inte shoppa jag var i Riga för att göra. Så jag lyckades stå emot. Lördagen var det spa-dag. Var på 3 behandlingar och myste hela dagen och mådde allmänt bra. Riga var fint och skönt. Ni borde åka dit om ni får chansen. Förra veckan var ännu en skolvecka, flöt på som vanligt. Firade Kajsa i fredags, det var kul även om jag kanske inte var på topp. I lördags vaknade jag med Emma på golvet, vi pallade oss upp och stack på Get Up. Sissela Benn var där och det var ganska intressant. Sen var jag på middag hos Tuvessons, dvs Victor och hans familj. Första grillningen! Och det var jättegott! Hultgrens (Victors kusiner) och Farmorn var också där, trevligt! Sen stack Vigge och jag hem till mig och kollade film, myste och sooov. Skönt vare. Så, kortfattat, men ni fattar ju vad jag gjort? Jag ska bli mer aktiv här igen! Det har bara varit en resesvacka och dessutom kom jag inte in på bloggen efter NY eftersom blogg.se höll på att byta plattform, därför också faktiskt. Snart blir det som vanligt. DH börjar ikväll! Missa inte det!

Later!

RSS 2.0